Brandy

    Brandy este un lichior produs prin distilarea vinului. El  conÈ›ine, în general, 35–60% alcool în volum È™i este consumat de obicei ca digestiv după cină. Unele brandy sunt învechite în butoaie de lemn. Altele sunt colorate cu colorant caramel pentru a imita efectul îmbătrânirii, iar unele sunt produse folosind o combinaÈ›ie de îmbătrânire È™i colorare. Soiuri de È›uică de vin pot fi găsite în lumea vinificaÈ›iei. Printre cele mai renumite sunt Cognac È™i Armagnac din sud-vestul FranÈ›ei.

     Într-un sens mai larg, termenul de È›uică desemnează, de asemenea, băuturi alcoolice obÈ›inute din distilarea È›uicii de tescovină (din È›uica de tescovină), sau a piureului sau a vinului oricărui alt fruct (È›uică de fructe).                                                                                                                                                 

     Aceste produse se mai numesc È™i eau de vie (care se traduce prin „apa vieÈ›ii”). Originile coniacului sunt legate de dezvoltarea distilării. DeÈ™i procesul era cunoscut în vremurile clasice, nu a fost folosit pentru producÈ›ia semnificativă de băuturi până în secolul al XV-lea. La începutul secolului al XVI-lea, coniacul francez a ajutat la lansarea comerÈ›ului transatlantic în triunghi, când a preluat rolul central al vinului fortificat portughez datorită conÈ›inutului său mai mare de alcool È™i a uÈ™urinÈ›ei de transport. Canoemenii È™i paznicii de pe partea africană a comerÈ›ului erau plătiÈ›i în general cu È›uică. Până la sfârÈ™itul secolului al XVII-lea, romul a înlocuit rachiul ca alcool de schimb preferat în comerÈ›ul triunghiular.[7]

 

IniÈ›ial, vinul a fost distilat ca metodă de conservare È™i ca modalitate de a facilita transportul comercianÈ›ilor. De asemenea, se crede că iniÈ›ial vinul a fost distilat pentru a reduce taxa care a fost evaluată în funcÈ›ie de volum. IntenÈ›ia a fost de a adăuga apa îndepărtată prin distilare înapoi în coniac cu puÈ›in timp înainte de consum. S-a descoperit că, după ce a fost depozitat în butoaie de lemn, produsul rezultat s-a îmbunătățit față de spiritul distilat iniÈ›ial.[1] Pe lângă eliminarea apei, procesul de distilare a dus la formarea È™i descompunerea a numeroÈ™i compuÈ™i aromatici, modificând fundamental compoziÈ›ia distilatului din sursa acestuia. SubstanÈ›ele nevolatile, cum ar fi pigmenÈ›ii, zaharurile È™i sărurile au rămas în urmă în alambic. Ca urmare, gustul distilatului era adesea destul de diferit de cel al sursei originale.

 

După cum este descris în ediÈ›ia din 1728 a Cyclopaedia, următoarea metodă a fost folosită pentru a distila rachiul:[8]

 

O cucurbitace se umplea pe jumatate cu lichiorul din care urma sa se scoata rachiul si apoi se ridica cu putin foc pana cand se distila aproximativ o sasea parte, sau pana cand cea care cade in recipient era complet inflamabila. Acest lichior, distilat o singură dată, se numea spirt de vin sau È›uică. Purificată printr-o altă distilare (sau mai multe), aceasta a fost numită apoi spirt de vin rectificat. A doua distilare a fost făcută în balneo mariae È™i într-o cucurbiță de sticlă, iar lichiorul a fost distilat la aproximativ jumătate din cantitate. Acest lucru a fost rectificat în continuare atâta timp cât operatorul a considerat necesar să producă coniac.

 

Pentru a scurta aceste câteva distilare, care erau lungi È™i supărătoare, a fost inventat un instrument chimic care le-a redus la o singură distilare. Pentru a testa puritatea spiritului de vin rectificat, o porÈ›ie a fost aprinsă. Dacă întregul conÈ›inut a fost consumat de un foc fără a lăsa impurități în urmă, atunci lichiorul era bun. Un alt test, mai bun, a implicat să puneÈ›i puÈ›in praf de puÈ™că în fundul spiritului. Dacă praful de puÈ™că se putea aprinde după ce spiritul a fost mistuit de foc, atunci băutura era bună.[8]

 

Deoarece majoritatea brandy-urilor au fost distilate din struguri, regiunile lumii producătoare de È›uici excelente au fost aproximativ paralele cu acele zone producătoare de struguri pentru vinicultură. La sfârÈ™itul secolului al XIX-lea, pieÈ›ele vest-europene, inclusiv prin extensie imperiile lor de peste mări, erau dominate de È›uici francezi È™i spanioli, iar Europa de Est era dominată de È›uici din regiunea Mării Negre, inclusiv Bulgaria, Crimeea È™i Georgia. În 1884, David Sarajishvili È™i-a fondat fabrica de coniac în Tbilisi, Georgia, o răscruce pentru rutele comerciale turceÈ™ti, din Asia Centrală È™i persană È™i o parte a Imperiului Rus la acea vreme.[9]

Teacher's

TEACHER'S (700 ML)
51 LEI
| In stoc

Teacher's

TEACHER'S (1000 ML)
88 LEI
| In stoc

Produs din distilarea strugurilor atent selecÅ£ionati, acest excepÅ£ional Brandy DANTY XO EXTRA este maturat in butoaie vechi de stejar american, in care a fost tinut anterior unul din cele mai bune vinuri. DANTY XO EXTRA, elegant, complex si foarte parfumatte intampina cu un buchet special de arome de stejar, urmat de indicii delicate de caramel, vanilie, migdale uscate si stafide.

DANTY XO EXTRA
182 LEI
| In stoc

TORRES 20 ANOS este obținut prin distilarea vinurilor selectate din soiul Parellada. Rezultatul este un brandy TORRES 20 ANOS imbatranit, de culoare nobila, de chihlimbar inchis, cu o aroma profunda si calda, cu urme de fructe uscate si stafide. Afiseaza note elegante de condimente (vanilie, scortisoara, nucsoara).

TORRES 20 ANOS
229 LEI
| In stoc

CARLOS I are o aroma fructate si fina si este lasat la maturat în butoaiele legendarei sisteme de solera. Acolo, CARLOS I este păstrat în butoaie din stejar american, care conÈ›ineau Oloroso Sherry.

BRANDY CARLOS I
148 LEI
| In stoc

Culoarea de mahon evidenÈ›iată în aur, complexitatea aromelor si gustul uscat, neted, cu indicii de vanilie, urmate de un finisaj lung È™i plăcut, fac sa ne amintim de prezenda brandy-ului GRAN DUQUE D'ALBA SOLERA GRAN RESERVA. GRAN DUQUE D'ALBA SOLERA GRAN RESERVA este o alegere perfecta pentru a sta în jurul mesei È™i a savura o conversaÈ›ie.

Acest amestec foarte elegant de MARQUIS DE VILLARD FRENCH BRANDY dezvăluie numeroase note de fructe uscate, precum È™i infuzii subtile de vanilie, împreună cu o notă de prospeÈ›ime exotică. Brandul nostru francez MARQUIS DE VILLARD FRENCH BRANDY vă va impresiona cu finisaj pelung si excepÈ›ional.

Merkel XO are un design de o eleganță aparte, care se îmbină perfect cu licoarea de culoarea rubinului, fiind apreciat de iubitorii de brandy. Merkel XO este perfect pentru serile relaxante, alături de un trabuc fin.

MERKEL XO
113 LEI
| In stoc

Torres Jaime I. este un brandy produs in Spania din distilate de struguri invechite. Torres Jaime I. cucereste atat prin aparitia sa spectaculoasa, cat si prin gustul deosebit, complex, cu arome de fructe uscate, condimente si note subtile de cocos.

TORRES JAIME I
527 LEI
| In stoc

TORRES 15YO este un brandy fin spaniol, produs în Torres si invechit timp de 15 ani in butoaie de stejar, utilizand sistemul tradiÈ›ional "solera". Se remarca prin sugestiile de vanilie si nuci, ce vin impreuna cu notele de citrice si lemn dulce. Elegant, intens si delicat, Torres Brandy 15YO acapareaza preferintele degustatorilor inca de la prima inghitura. Finisajul este persistent, lung si concentrat.

TORRES 15YO
191 LEI
| In stoc

Miros: note intense sherry, migdale, ciocolata, crema de caramel, strat subtire de lemn de stejar

Gust: moale si dens, nuante picante, migdale, stejar, cornuri cu vanilie, caramel, sherry

Finish: lung, cremos, condimentat

Jjohnnie Walker,BlueKing George V.

JOHNNIE WALKER BLUE KING GEORGE V
2100 LEI
| Stoc epuizat