BRERA MILANO 1930
Panettoni si colomba
CATEGORII
Armagnac este o È›uică de vin produsă în departamentele franceze Gers, Landes È™i Lot-et-Garonne, cu denumiri mai restrânse din punct de vedere geografic: bas-armagnac, armagnac-ténarèze (sau ténarèze ) È™i Haut-Armagnac.
MenÈ›iunea Blanche-Armagnac ( sau Armagnac alb) împarte aceeaÈ™i zonă de producÈ›ie, dar cu specificaÈ›ii uÈ™or diferite. Toate aceste denumiri îÈ™i datorează numele fostei provincii Armagnac, care face parte din podgoria de sud-vest.
Armagnac a fost produs încă din Evul Mediu, dar producÈ›ia sa masivă a început în secolul al XVII-lea pentru a atinge apogeul în secolul al XIX-lea.
Armagnacurile sunt obÈ›inute prin distilarea vinurilor albe seci. Tăria lor alcoolică este mai mare sau egală cu 40% în volum.
Armagnac este o un distilat din vin învechit în butoaie de stejar, de culoare maro auriu, produsă în parte din departamentele Gers, Landes È™i Lot-et-Garonne.
Acest nume generic poate fi completat cu alte trei denumiri geografice mai restrânse:
Bas-armagnac este un armagnac produs în partea de vest a Gers È™i o parte a Landes;
Armagnac-ténarèze este un armagnac produs in nordul Gersului È™i a unei părÈ›i a Lot-et-Garonne;
Haut-Armagnac este un Armagnac produs în partea de est È™i de sud.